ua en ru

ВР ратифікувала протокол про сталий транспорт до рамкової конвенції про охорону Карпат

ВР ратифікувала протокол про сталий транспорт до рамкової конвенції про охорону Карпат Фото: ВР ратифікувала протокол про сталий транспорт до рамкової конвенції про охорону Карпат

Відповідний законопроект підтримали 238 парламентарів

Верховна Рада України ратифікувала протокол про сталий транспорт до рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Відповідний законопроект №0081 підтримали 238 парламентаріїв.

Зокрема, протокол був підписаний 26 вересня 2014 року в Микулове (Чехія).

Документ підписали уряди Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України.

Мета протоколу полягає у посиленні та зміцненні співпраці вищевказаних країн для розвитку сталого вантажного і пасажирського транспорту та відповідної транспортної інфраструктури в Карпатах, при цьому уникаючи, зменшуючи і, при необхідності, пом'якшуючи і компенсуючи негативні екологічні і соціально-економічні наслідки розвитку транспорту та інфраструктури

Зазначимо, що стійкий транспорт - це будь-який спосіб або організаційна форма пересування, що дозволяють знизити рівень впливу на навколишнє середовище.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала угоду з Німеччиною про створення німецько-української промислово-торгової палати.