ua en ru

Рада ратифікувала угоду про заснування німецько-української промислово-торговельної палати

Рада ратифікувала угоду про заснування німецько-української промислово-торговельної палати Фото: ВР схвалила створення німецько-української промислово-торговельної палати

Документ спрямований на посилення двосторонніх торгівельних відносин

Верховна Рада України ратифікувала угоду з Німеччиною про заснування німецько-української промислово-торговельної палати. Відповідний законопроект №0092 підтримали 238 депутатів ВР.

Так, законопроект "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про заснування Німецько-Української промислово-торговельної палати" передбачає виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності зазначеною Угодою.
Угоду було вчинено 23 жовтня 2015 року. Документ спрямований на посилення двосторонніх торгівельних відносин, формалізацію визнання України в якості важливого торгового партнера Німеччини та розвитку перспективних напрямів двостороннього співробітництва.

"Угодою Договірні Сторони погоджуються заснувати двосторонню Німецько-Українську промислово-торговельну палату в м. Києві, яка замінить Бюро делегата Німецької економіки в Україні", - зазначається в пояснювальній записці.

Підкреслюється, що реалізація запропонованого закону не потребує додаткових фінансових та інших матеріальних витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про підписання договору про створення німецько-української промислово-торговельної палати.