ua en ru

ВР закликає світову спільноту визнати Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу

ВР закликає світову спільноту визнати Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу Фото: Верховна Рада

Відповідний проект постанови підтримали 233 депутата Ради

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №3525 "Про Звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу". За документ проголосували 233 парламентаря, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада України, вшановуючи пам’ять убитих голодом, висловлює глибоку подяку усіх тим, хто проривав вибудовану комуністичним тоталітарним режимом залізну завісу пропаганди і брехні, усім тим, хто зберігав пам’ять про трагедію, яку пережив Український народ і усім тим, хто по крупинках відновлював правду про Голодомор", - зазначається в постанові.

Парламентарі висловлюють подяку усім державам світу, які сьогодні підтримують Україну в протистоянні із агресором, висловлюють подяку усім, хто сьогодні доносить правду про події в Україні до світової громадськості.

"Верховна Рада України звертається до держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу. Наша спільна пам’ять про злочини минулого є запорукою їх неповторення у майбутньому!" - підкреслюють нардепи.

Нагадаємо, Канада засуджує злочини Голодомору і виражає підтримку сучасної України, її суверенітету і територіальної цілісності.