ua en ru

ВР ухвалила закон про захист персональних даних.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про захист персональних даних". За відповідне рішення проголосували 355 депутатів з 416 зареєстрованих в залі.

Зокрема, законом встановлюється, що власником чи розпорядником бази персональних даних можуть бути підприємства, установи і організації усіх форм власності, органи державної влади чи органи місцевого самоврядування, фізичні особи - підприємці, які обробляють персональні дані відповідно до закону.

Також, відповідно до закону, база персональних даних підлягає обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису уповноваженим державним органом з питань захисту персональних даних до державного реєстру баз персональних даних.

Положення про державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення затверджуються Кабінетом міністрів України.

Окрім того, реєстрація баз персональних даних здійснюється за заявочним принципом шляхом повідомлення, а заява про реєстрацію бази персональних даних подається власником бази персональних даних до уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних.