ua en ru

ВР ухвалила закон про Кабмін

Верховна Рада України ухвалила закон "Про Кабінет міністрів України".

За відповідне рішення проголосували 252з 382 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема: ПР - 175 , БЮТ - 4, НУ-НС - 5, КПУ - 27, Блок Литвина - 20, і 21 позафракційний.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, "підставою для підготовки цього проекту закону є зміна положень Конституції, якими визначаються повноваження і порядок діяльності Кабміну, внаслідок прийняття рішення Конституційного суду".
"Метою проекту закону є встановлення належного, такого, який відповідає Конституції, правового регулювання питань діяльності Кабміну шляхом визначення його основних завдань і принципів організації діяльності", - говориться в пояснювальній записці.

Закон, зокрема, визначає, що "Кабмін відповідальний перед Президентом, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді в межах, передбачених у статтях 85, 87 Конституції".

Народні депутати підтримали внесену в ході обговорення пропозицію ухвалити окремим законом положення розділу ХІ цього закону "Перехідні та прикінцеві положення", якими вносяться зміни і доповнення до низки чинних законодавчих актів з метою приведення їх у відповідність до нині чинної Конституції України. Під час обговорення парламентарії врахували поправки, внесені Тимчасовою спеціальною комісією, утвореною 6 жовтня відповідною постановою Верховної Ради. Поправки стосуються, зокрема, здійснення Верховною Радою постійного контролю за діяльністю СБУ, а також збереження повноважень парламенту в сфері контролю за формуванням і перерозподілом коштів державного бюджету та інших контрольних функцій єдиного законодавчого органу держави тощо.