ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект, що дозволяє ремонт житлових будинків за бюджетні кошти без документів права власності на земельні ділянки

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 5 жовтня, прийняла за основу проект закону № 8696 від 6 вересня 2011 ініційований народним депутатом України від фракції НУ-НС Віктором Матчуком про внесення змін до статті 34 і пункту 1 прикінцевих положень закону України "Про регулювання містобудівної діяльності "(щодо уточнення окремих положень). За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 355 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроектом передбачається, що реконструкція або капітальний ремонт житлових будинків, здійснюваних за бюджетні кошти, можуть бути проведені при відсутності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.
Також, до 1 січня 2013 р. передбачаються можливості передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб за відсутності плану зонування або детального плану населеного пункту.
Проект Закону України підготовлено з метою вдосконалення державної політики у сфері містобудування, забезпечення сприятливих умов розвитку будівельної галузі, ЖКГ.