ua en ru

ВР прийняла за основу законопроект про списання заборгованості підприємств ОПК в 1,8 млрд грн

Верховна Рада (ВР) прийняла за основу законопроект № 9346 від 26 жовтня 2011 р., ініційований народним депутатом України від Партії регіонів Владислав Забарським про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств оборонно-промислового комплексу. За відповідне рішення проголосували 249 депутатів при необхідних 226.
Згідно з проектом закону передбачається списання боргів державних підприємств ОПК, у тому числі казенних підприємств, які включені до складу державного концерну "Укроборонпром".
Зазначимо, загальна сума такої заборгованості становить 1,8 млрд грн, у тому числі: 248, 6 млн грн - заборгованість перед державним бюджетом; 366,1 млн грн - заборгованість перед державними цільовими фондами; 146,3 млн грн - заборгованість за комунальні послуги; 1 млрд 54,5 млн грн - заборгованість за банківськими кредитами.
Крім того, законопроект передбачає встановлення мораторію на відкриття провадження у справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу і здійснення примусової реалізації майна зазначених підприємств строком на три роки з дня набрання чинності цього закону.
Нагадаємо, Україна отримала у спадок від колишнього СРСР близько 700 оборонних підприємств. Найбільш потужними були 344 організації: 205 виробничих об'єднань (підприємств) і 139 науково-виробничих об'єднань (організацій) із загальною чисельністю працівників близько 1,5 млн осіб.