ua en ru

ВР прийняла за основу постанову, якою доручається Кабміну припинити перевірки ЗМІ на період передвиборної кампанії

Верховна Рада України прийняла за основу постанову про доручення Кабінету міністрів вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії з виборів народних депутатів України. Про це йдеться у постанові ВР № 9311. Авторами постанови є нардепи від БЮТ-Батьківщини Микола Томенко, Віктор Уколов, Степан Курпіль та Олена Кондратюк. "За" проголосували 280 нардепів.

Постанова прийнята задля "усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні кампанії з виборів народних депутатів України у 2012 році, а також недопущення припинення діяльності засобів масової інформації інакше як за рішенням їх засновника (співзасновників) або суду.
Також ВР рекомендувала Державній податковій службі України скасувати графіки перевірок ЗМІ на період передвиборної кампанії з виборів народних депутатів України та Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення скасувати графіки перевірок телерадіоорганізацій на період передвиборної кампанії з виборів народних депутатів України.