ua en ru

ВР прийняла в цілому проект закону про продовження терміну військової служби за контрактом

Верховна Рада Україна прийняла урядовий проект закону № 8790 від 13 липня 2011 р. "Про внесення змін до закону України" Про військовий обов'язок і військову службу "за основу та в цілому. За ухвалення законопроекту проголосували 273 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Проектом закону передбачено врегулювання термінів продовження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України за новими контрактами.
Так, термін військової служби може бути продовжено за новим контрактом до досягнення граничного віку перебування на військовій службі: для військовослужбовців, що проходять військову службу на посадах рядового складу на 3 роки;
для військовослужбовців, що проходять військову службу на посадах сержантського і старшинського складу-на 5 років;
для осіб офіцерського складу на термін від 5 до 10 років.
Для осіб офіцерського складу, які мають право на пенсію за вислугу років, за їх бажанням термін проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжений на строк від 2 до 10 років.
Метою прийняття проекту закону є недопущення відтоку досвідченого, найбільш підготовленого особового складу Збройних Сил України, особливо тих, які набувають право на пенсію за вислугу років.