ua en ru

ВР прийме необхідні закони для проведення пенсійної реформи до кінця березня 2011 р., - О.Плотніков

Верховна Рада (ВР) України прийме необхідні закони для проведення пенсійної реформи до кінця березня 2011 р. Про це в ході "круглого столу" заявив народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що до кінця поточного місяця ми зможемо в парламенті ухвалити всі необхідні документи для забезпечення пенсійної реформи, як і обіцяв уряд. Сьогодні очевидно, що іншого виходу, як реформувати всю цю систему просто немає. Головне завдання - це максимально знизити той дефіцит пенсійного фонду, який збільшувався всі попередні роки", - заявив О.Плотніков.
Він додав, що "пенсійна реформа буде передбачати підвищення пенсійного віку, але це не буде відбуватися різко, і це не буде шоковою терапією. З МВФ також вдалося погодити цей момент, і пенсійний вік буде підвищуватися поетапно і поступово".
О.Плотніков відзначив, що після проведення парламентських слухань щодо пенсійної реформи в остаточному варіанті проекту закону будуть "враховані і збалансовані позиції та інтереси всіх сторін: як роботодавців, так і тих, хто збирається виходити на пенсію".