ua en ru

ВР пропонують прийняти за основу законопроект про неналежність робіт з ризиком для життя до громадських

ВР пропонують прийняти за основу законопроект про неналежність робіт з ризиком для життя до громадських Фото: Верховна Рада України

Комітет вважає, що реалізація законопроекту поліпшить стан безпеки та охорони праці громадян

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект №3566 "Про внесення зміни до статті 31 Закону України "Про зайнятість населення", передає прес-служба ВР.

"Під час обговорення зазначалося, що законопроект №3566 спрямований на адаптацію законодавства України до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері. Його метою є імплементація Директиви Ради 91/383/ЄЕС про доповнення заходів із сприяння покращенню безпеки та охорони праці працівників з фіксованим строком працевлаштування або тимчасовим працевлаштуванням", - сказано в повідомленні.

Так, комітет вважає, що реалізація запропонованих норм поліпшить стан безпеки та охорони праці громадян, які залучаються до громадських робіт відповідно до Закону України "Про зайнятість населення".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити, що до громадських робіт не належать пов'язані з ризиком для життя і здоров'я роботи. Відповідний проект закону №3566 "Про внесення зміни до статті 31 закону "Про зайнятість населення" (щодо унормування громадських робіт)" був зареєстрований в парламенті 1 грудня 2015 року.