ua en ru

ВР пропонують передбачити тимчасові дозволи на мовлення на територіях з особливим режимом

ВР пропонують передбачити тимчасові дозволи на мовлення на територіях з особливим режимом Фото: Верховна Рада України

Законопроект внесений Кабінетом міністрів

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №5657 "Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення". Відповідний документ був зареєстрований в парламенті 18 січня 2017 року.

Зокрема, проектом пропонується передбачити видачу тимчасових дозволів на мовлення на територіях з особливим режимом мовлення.

Так, планується встановити, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видає дозвіл на тимчасове мовлення виключно на територіях з особливим режимом мовлення, перелік яких затверджує уряд.

При цьому порядок видачі дозволу, вимоги до телерадіоорганізації, а також особливості нагляду за мовленням визначаються Нацрадою.

Відзначимо, що території з особливим режимом мовлення - це адміністративно-територіальні одиниці, на яких шляхом аналогового або цифрового мовлення поширюються програми держави-агресора.

Нагадаємо, раніше ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко заявив, що буде глушити мовлення "Українського радіо" на окупованих територіях.