ua en ru

ВР планує зробити обов'язковим розкриття інформації за договорами між акціонерами

ВР планує зробити обов'язковим розкриття інформації за договорами між акціонерами Фото: Верховна Рада України

Законопроект підтримали 264 парламентаря

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів". За відповідний документ проголосували 264 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що метою документу є підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах та товариствах з обмеженою відповідальністю.

Зокрема, зазначеним Законопроектом передбачається:

  • доповнення законів "Про акціонерні товариства" та "Про господарські товариства" новими статтями з метою регламентації питання укладення акціонерами акціонерних товариств та учасниками (засновниками) товариств з обмеженою відповідальністю договорів з метою спільної реалізації їх прав;
  • доповнення Цивільного Кодексу України нормами, які нададуть можливість ефективно задіяти механізм корпоративних договорів в господарських товариствах;
  • доповнення закону "Про цінні папери та фондовий ринок" нормами щодо необхідності розкриття інформації про факт укладання договору між акціонерами.

Нагадаємо, ВР підтримала за основу законопроект №2302а-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах". За відповідний документ проголосували 256 нардепів.