ua en ru

ВР планує звільнити пенсіонерів-підприємців від сплати єдиного внеску на держсоцстрахування, - В.Хомутиннік

Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики буде пропонувати Верховній Раді України звільнити від сплати єдиного соціального внеску пенсіонерів та інвалідів, які працюють на спрощеній та загальній системі оподаткування та не використовують працю найманих працівників, зважаючи на їх численні звернення. Про це заявив голова профільного комітету, член фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік, повідомляє його прес-служба.

Комітет пропонує внести відповідні зміни до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". "Ми свідомо пішли на цей крок, хоча і розуміємо, що в разі скасування цієї норми, за попередніми розрахунками, бюджет може не доотримати понад 200 мільйонів гривень. Проте, відповідну компенсацію для бюджету ми знайдемо за рахунок інших джерел", - підкреслив він.

За словами В.Хомутинніка, зараз законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів", в якому буде передбачено звільнення пенсіонерів та інвалідів від сплати єдиного соціального внеску, готується Комітетом до розгляду Верховною Радою у 2 читанні. "Думаю, що наприкінці травня документ буде прийнятий",- підсумував парламентарій.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада України в ході ранкового засідання прийняла за основу зміни до Податкового кодексу України (ПК) та деяких законодавчих актів України" щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу України. Відповідний проект (№ 8217 від 12.03.2011 р.), ініційований головою комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, нардепом від Партії регіонів Віталій Хомутиннік, підтримали 263 народних депутатів.