ua en ru

Рада перепідпорядкувала Держслужбу транспорту Міністерству оборони

Рада перепідпорядкувала Держслужбу транспорту Міністерству оборони Фото: ВР передала Міноборони Держслужбу транспорту (УНІАН)

Законом визначено загальну чисельність Держслужби транспорту, яка становитиме 5000 осіб, у тому числі 4600 військовослужбовців

Верховною Радою України (ВР) у вівторок, 5 грудня, прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державну спеціальну службу транспорту" щодо статусу Державної спеціальної служби транспорту". Про це йдеться на офіційному веб-порталі ВР.

"Законом Державну спеціальну службу транспорту перепідпорядковано від Міністерства інфраструктури в систему Міністерства оборони. Це надасть можливість оптимізувати складові сектору безпеки і оборони України, підвищити ефективність планування їх застосування, а також забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави", - йдеться у повідомленні.

Рішення підтримали 232 народних депутати.

Згідно із Законом, "Державна спеціальна служба транспорту є спеціалізованим військовим формуванням, що входить до системи Міністерства оборони України, призначеним для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період".

Законом уточнено організаційні засади Державної спеціальної служби транспорту щодо функціонування в мирний час та особливий період. Також документом уточнена структура Держслужби транспорту, правові засади її діяльності, порядок визначення граничної чисельності особового складу органу управління Держслужбою транспорту, порядок призначення керівника зазначеного органу управління та його заступників, а також порядок визначення місць розташування на території України всіх структурних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту.

Законом визначено загальну чисельність Держслужби, яка становитиме 5000 осіб, у тому числі 4600 військовослужбовців.

Законом внесено низку змін до законів України "Про Державну спеціальну службу транспорту", "Про військовий обов'язок і військову службу" та "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Витрати, пов'язані з реалізацією положень Закону, здійснюватимуться в межах видатків, передбачених Державним бюджетом України на відповідний рік для Міністерства інфраструктури та Міністерства оборони, та інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, у понеділок, 4 грудня, Міністр оборони України Степан Полторак відмовився на час розслідування усувати свого заступника Ігоря Павловського, який є фігурантом справи про корупційну схему в Міноборони.