ua en ru

ВР відправила на доопрацювання законопроект про додаткові гарантії працевлаштування бійців АТО

ВР відправила на доопрацювання законопроект про додаткові гарантії працевлаштування бійців АТО Фото: Верховна Рада

Таке рішення підтримали 242 парламентарія

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №2095а "Про внесення змін у закон "Про зайнятість населення" (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій)". Таке рішення підтримали 242 нардепи.

"Сьогодні в умовах особливого періоду в державі виникла проблема із зайнятістю громадян, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, які отримали статус учасника бойових дій і були звільнені з військової служби... Більшість з учасників бойових дій не може працевлаштуватися. Разом з тим, почастішали повідомлення про те, що колишні військовослужбовці вступають в ряди злочинних угруповань, які готові платити великі гроші за досвід, отриманий військовими в зоні АТО. Це може призвести до погіршення криміногенної ситуації в державі", - сказано в пояснювальній записці.

зокрема, законопроектом пропонувалося доповнити чинний закон нормою, відповідно до якої додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню будуть поширюватися на учасників бойових дій, зокрема обов'язок підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановити квоту у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, передбачених ч1 ст. 14 закону, в тому числі учасників бойових дій.

Нагадаємо, Верховна Рада України в першому читанні підтримала зміни в Конституцію України в частині правосуддя.