ua en ru

ВР відправила на доопрацювання закон про підвищення довіри між банками та їх клієнтами

ВР відправила на доопрацювання закон про підвищення довіри між банками та їх клієнтами Фото: спікер ВРУ Андрій Парубій (rada.gov.ua)

За рішення проголосувало 237 парламентаріїв

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання в профільний комітет законопроект №6027 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення довіри між банками та їх клієнтами". Таке рішення підтримали 237 депутатів Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За основу документ підтримали лише 207 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Законопроект спрямований на законодавче врегулювання прогалин, які використовуються боржниками для уникнення виконання своїх зобов'язань.

Кінцевою метою законопроекту є зменшення ризиків для банківських установ в ході здійснення кредитних операцій, що, у свою чергу, безумовно, буде сприяти забезпеченню активного застосування кредитування як фінансового інструменту, зниження вартості кредитних ресурсів і, відповідно, полегшення доступу суб'єктів господарювання та фізичних осіб до користування банківськими продуктами

Автори документа підкреслювали, що прийняття проекту забезпечить вирішення проблемних питань, які створюють системні перешкоди для відновлення кредитування національної економіки і роблять додаткові ризики діяльності національних та іноземних інвесторів.

Нагадаємо, у Нацбанку розповіли, що заважає відновленню повноцінного кредитування.