ua en ru

Рада відправила на доопрацювання проект про проблеми колективної власності на землю

Рада відправила на доопрацювання проект про проблеми колективної власності на землю Фото: Верховна Рада (president.gov.ua)

За таке рішення з другого разу проголосували 230 нардепів

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроекти №6049 і №6049-1 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, унеможливлення рейдерства і стимулювання зрошення в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

За таке рішення з другого разу проголосували 230 нардепів (спочатку 225), за основу документ підтримали лише 192 парламентарія.

Зазначеними законопроектами пропонується внести зміни до земельного законодавства, спрямовані на усунення проблем, пов'язаних з подрібненням масивів земель сільськогосподарського призначення.

зокрема, планується створити механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення, стимулювання зрошення, а також вирішення проблеми використання земель під польовими дорогами та земельних ділянок під лісосмугами та іншими захисними насадженнями земель. Також запропоновано механізм передачі земель, які залишилися у колективній власності, у комунальну власність.

Нагадаємо, крім того, ВРУ відправила на повторне перше читання законопроект №5448 "Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції". За таке рішення проголосували 228 народних депутатів.