ua en ru

ВР відхилила перерозподіл 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду

ВР відхилила перерозподіл 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду Фото: Андрій Парубій

Після цього Парубій закрив засідання Ради

Верховна Рада України відхилила раніше ветований президентом законопроект №4024 "Про внесення змін до додатка № 3 і № 7 закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом пропонувався перерозподіл 1,9 млрд гривень гривень на забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у 2016 році.

Відзначимо, що подолання вето підтримав 131 нардеп при 300 необхідних, а направлення законопроекту в профільний комітет на доопрацювання - 170 при 226 мінімально необхідних.

"Законопроект відхилений", - сказав глава ВРУ Андрій Парубій.

Після цього спікер заявив, що порядок денний вичерпано і закрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко ветував цей законопроект, зазначивши, що такий перерозподіл створює ризик недофінансування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки через передбаченого в 2016 році підвищення тарифів на послуги ЖКГ економія по зазначеної субвенції не очікується.