ua en ru

ВР відмовилася запровадити держрегулювання цін на продукти харчування першої необхідності

Верховна Рада України (ВР) відхилила проект постанови "Про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності" (№ 7076 від 01.09.2010 р.), поданий народним депутатом України від фракції БЮТ-Батьківщина Ольгою Боднар, що передбачав стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності в період фінансово-економічної кризи.

Дану постанову підтримали лише 158 з 420 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Проектом постанови передбачено доручити Кабінету міністрів України розробити і запровадити у місячний строк порядок державного регулювання цін на продукти харчування першої необхідності, а також забезпечити постійний моніторинг цін на продукти харчування першої необхідності, оперативний аналіз цінової ситуації на споживчому ринку та внесення відповідних змін до переліку товарів, на які поширюється державне регулювання цін.

Відзначимо, що 17 листопада у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови "Про відхилення проекту постанови Верховної Ради України "Про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності".
Ініціатором даного проекту (№7076/П від 17.11.2010 р.) виступив народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Воропаєв.