ua en ru

ВР відмовилася посилити відповідальність посадовців за невчасну видачу документів дозвільного характеру

Верховна Рада України (ВР) відхилила законопроект «Про внесення змін до статті 14 закону України "Про державну службу" (щодо посилення відповідальності посадових осіб)», що передбачав посилити відповідальність посадовців за невчасну видачу підприємцям документів дозвільного характеру.

За відповідний законопроект (№6440 від 31.05.2010 р.), ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Ксенією Ляпіною, проголосували 100 з з 394 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом пропонувалося внести зміни до статті 14 закону України "Про державну службу" щодо посилення відповідальності посадових осіб, якщо у встановлений законом строк суб'єкту господарювання не видано або не направлено документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі, за умови якщо суб'єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі.

Як йдеться у пояснювальній записці документу, прийняття зазначеного законопроекту мало забезпечити належне виконання державними службовцями службових обов'язків, що, в свою чергу, сприятиме створенню цивілізованих умов для входження в бізнес.