ua en ru

ВР відмовилася скасувати обов'язкову дошкільну освіту для п'ятирічних дітей

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 4 жовтня, відхилила законопроект № 7193 від 1 жовтня 2010 ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Лесею Оробець про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту" (щодо розширення прав суб'єктів дошкільної освіти).
Законопроектом передбачалося скасувати абзац третій пункту другого статті 3 закону України "Про дошкільну освіту" обов'язковість отримання дітьми п'ятирічного віку дошкільної освіти
Крім того, законопроектом передбачалася нова редакція статей 19 і 23 закону України "Про дошкільну освіту" спрямована на забезпечення належного навчально-методичного забезпечення вихованців дошкільних навчальних закладів, у тому числі, реабілітаційної роботи з ними.
Законопроектом пропонувалося введення посади медичної сестри в усіх дошкільних установах, що на думку автора має сприяти збереженню і зміцненню здоров'я дітей дошкільного віку.
З метою збереження та розширення мережі дошкільних навчальних закладів, насамперед, у сільській місцевості, законопроектом було передбачено захист майнових прав сільських дитячих садків. Зокрема, статтю 38 закону України "Про дошкільну освіту" передбачено доповнити положенням про те, що землю дошкільного навчального закладу не може бути вилучено (продано, приватизовано, передано, закладено); але може бути передано в довічне користування відповідно до договору.