ua en ru

ВР схвалила безкоштовні путівки супроводжуючим у санаторії тяжкопоранених військових

ВР схвалила безкоштовні путівки супроводжуючим у санаторії тяжкопоранених військових Фото: ВР схвалила безкоштовні путівки для супроводжуючих осіб тяжкопоранених військових

Безкоштовні путівки не надаються для інвалідів 1 групи та особам, які не досягли 16 років

Верховна Рада України дозволила надання безкоштовних путівок особам, які супроводжують військовослужбовців, які потребують сторонньої допомоги, санаторно-курортного закладу. Відповідний законопроект №3478 в цілому підтримали 269 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що за основу документ підтримали 270 нардепів, проте віце-спікер ВР Андрій Парубій запропонував проголосувати за нього в цілому за пропозицією профільного комітету з правкою щодо зміни віку супроводжуючої особи.


Так, у разі направлення до санаторно-курортного закладу для продовження лікування військового після стаціонарного лікування у госпіталі, який за станом здоров'я потребує сторонньої допомоги згідно з висновками військово-лікарської комісії, особі, яка його супроводжує, пропонується надавати путівку на безоплатній основі без права на лікування

При цьому супроводжуючою особою не зможе бути інвалід 1 групи та особа, яка не досягла 16-річного віку (спочатку пропонувалося встановити межу 18-річного віку).

Згідно пояснювальній записці, прийняття законопроекту буде сприяти якнайшвидшому одужанню поранених і травмованих військовослужбовців та посиленню соціального захисту осіб, зазначених категорій.

Нагадаємо, раніше Верховная Рада підтримала зарахування служби у військовому резерві за участю в АТО у вислугу років.