ua en ru

ВР зобов'язана прийняти законопроект Ляшко про введення санкцій проти Росії, - Данилишин

Після введення санкцій ЄС і США Верховна Рада просто зобов'язана прийняти законопроект лідера Радикальної партії Олега Ляшка про введення Україною санкцій по відношенню до РФ. Цим жестом парламент продемонструє те, що Україна працює в унісон зі своїми глобальними партнерами. Про це заявив екс-міністр економіки Богдан Данилишин, коментуючи санкції третього рівня на своїй сторінці в Facebook.

"Дії Російської Федерації, її агентури та пособників в Україні загрожують територіальній цілісності, суверенітету та національній безпеці України, життю і здоров'ю громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства", - додав Данилишин.

За його словами, одним із заходів примусу міжнародного агресора припинити військову агресію і незаконну окупацію частини України є економічні санкції. "На сьогодні такі санкції проти Російської Федерації вже застосували США, країни ЄС та деякі інші країни. Але досі відсутні адекватні санкції з боку України", - підкреслив політик.

Данилишин також зазначив, що українська влада не повинна припиняти спроби почати повноцінний діалог з демократичними силами Росії, що прагнуть до діалогу і до рівноправних діловим відносинам з Україною. "Сьогоднішня влада Росії - це ще не вся Росія, тому потрібно вести роботу з усіма, хто прагне до врегулювання конфлікту", - додав він.

"Я сам, як дисидент і політичний емігрант готовий включитися в налагодження стосунків між нашими країнами та сприяти врегулюванню конфліктних ситуацій. Такі спроби вже розпочаті через учених Академії наук Росії", - підсумував політик.

Нагадаємо, що Верховна Рада України минулого тижня включила до порядку денного сесії законопроект Олега Ляшка, який передбачає введення санкцій проти російських загарбників". За словами самого народного депутата, він має намір зробити все, що в його силах, для того, щоб парламент у кінцевому підсумку прийняв його законопроект, і Україна ввела санкції проти Російської Федерації.