ua en ru

ВР направила на повторне перше читання законопроект про регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами

Верховна Рада України направила на повторне перше читання законопроект №4510 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами)". За відповідне рішення проголосували 393 депутати з 433 зареєстрованих в залі. За ухвалення законопроекту в першому читанні проголосували 173 депутати при 226 необхідних.

Положеннями законопроекту пропонується заборонити трансляцію, окрім як на каналах з обмеженим доступом, програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких прямо чи опосередковано передбачають оплатне набуття особою статусу її учасника та/або у яких телеглядачам і радіослухачам з метою отримання виграшу у грошовій або майновій формі за особисту перемогу пропонується звернутися до телерадіоорганізації у будь-який спосіб (здійснити телефонний дзвінок, відправити смс-повідомлення тощо), що передбачає стягнення коштів за з'єднання та/або телефонну розмову.

Відповідно до положень проекту, вищенаведені заборони не поширюються на трансляцію програм та/або передач з проведення розіграшів лотерей, з проведення творчих конкурсів, спортивних змагань тощо, незважаючи на те, передбачається чи не передбачається їх умовами грошовий або майновий виграш.