ua en ru

ВР направила на доопрацювання ветований закон про оцінку впливу на навколишнє середовище

ВР направила на доопрацювання ветований закон про оцінку впливу на навколишнє середовище Фото: Верховна Рада України

У документі прописуються деталі процедури оцінки впливу на навколишнє середовище

Верховна Рада України відправила на доопрацювання в профільний комітет раніше ветований президентом проект закону №2009а-Д, яким передбачається ввести безкоштовний реєстру по оцінці впливу на навколишнє середовище. Таке рішення підтримали 243 народних депутата, передає кореспондент РБК-Україна.

Метою закону є встановлення правових та організаційних засад оцінки впливу на навколишнє середовище, та забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України щодо участі громадськості у прийнятті важливих для екології рішень.

Так, в документі встановлювалася послідовність проведення процедури оцінки впливу на навколишнє середовище.

Пропонувалося ввести імперативне правило, за яким проведення оцінки впливу при прийнятті рішення про здійснення планованої діяльності є обов'язковим і визначено перелік об'єктів, стосовно яких застосовується процедура ОВД. Прозора процедура участі громадськості в процесі оцінки впливу на навколишнє середовище передбачалася законопроектом на всіх етапах.

Зокрема, пропонувалося забезпечення безкоштовного доступу громадськості до всієї інформації, що стосується планової діяльності та процедури громадського обговорення, а також ведення Єдиного загальнодоступного реєстру по оцінці впливу на навколишнє середовище в мережі Інтернет.

Нагадаємо, Рада не змогла затвердити порядок денний пленарних засідань на тиждень.