ua en ru

ВР має намір встановити надбавки для сімей, які утримують дітей - інвалідів не нижче прожиткового мінімуму

Верховна Рада України (ВР ) прийняла за основу проект закону № 1095, яким пропонується встановити надбавки для сімей, які утримують дітей - інвалідів не нижче прожиткового мінімуму. "За" проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми- інвалідами та інвалідами I групи" проголосували 345 народних депутатів.

Відповідно до закону встановлено, що одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, надбавка на догляд за дитиною- інвалідом підгрупи А призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби, розміру компенсаційної виплати одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику за надання соціальних послуг по догляду за дитиною- інвалідом підгрупи А , а також одному з батьків, подружжю інваліда I групи підгрупи А, які надають їм соціальні послуги з догляду, не може бути нижче (на місяць) прожиткового мінімуму ( 894 грн) для працездатної особи, встановленого на день виплати.

При розгляді законопроекту, народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман запропонувала депутатам відмовитися від пільг на користь таких виплат.