ua en ru

ВР може прийняти закон про обмеження депутатської недоторканності у другому читанні до кінця сесії, - Єфремов

Закон про обмеження депутатської недоторканності щодо внесення змін до Конституції може бути прийнятий у другому читанні до кінця сесії. Про це на брифінгу заявив глава фракції Партії Регіонів (ПР) Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-України.

"Ми повинні прийняти проект закону, який вже пройшов експертизу в Конституційному суді (щодо обмеження депутатської недоторканності). Але, представники опозиції, роблять все можливе, щоб цей закон не потрапив в зал і не був проголосований на цій сесії ... Я впевнений, що у нас є можливість до кінця цієї сесії проголосувати 226 голосів за цей проект закону, а восени 300 голосами поставити крапку в даному питанні", - заявив Єфремов.

Глава фракції ПР нагадав, що опозиція вносить альтернативні законопроекти про обмеження не тільки депутатської недоторканності, а й суддів і Президента. За словами Єфремова, немає шансів, що парламент прийме їх за основу.

Нагадаємо, за словами спікера ВР Володимира Литвина, 20 червня депутати мають намір проголосувати за внесення до порядку сесії і направлення на розгляд до КСУ проекту закону про внесення змін до Конституції щодо недоторканності (авторства віце-спікера Миколи Томенка).

Раніше повідомлялось, що ВР прийняла проект постанови № 3251-П про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо гарантій недоторканності для окремих посадових осіб). Згідно з постановою до 4 липня 2012 р. повинна бути завершена робота над проектом закону, а сам законопроект має бути розглянуто на пленарному засіданні 5 липня 2012 р.