ua en ru

ВР і Кабмін планують сьогодні доопрацювати проект закону про пенсійну реформу, - Єфремов

Верховна Рада України спільно з Кабінетом міністрів України планує доопрацювати сьогодні проект закону про пенсійну реформу. Про це на брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Ефремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект закону про пенсійну реформу вже зареєстрований. Він відпрацьований віце-прем'єром Сергієм Тігіпко протягом тривалого часу, зокрема в комітетах... Проте залишаються ще проблемні питання, і ми сподіваємося, зокрема протягом сьогоднішнього дня, що разом з урядом цей документ буде відпрацьований", - сказав Єфремов.

За його словами, проблемними залишаються три питання: "Ми повинні отримати відповідь, що виграє людина від пенсійної реформи... Друге питання пов'язане з вислугою років військовослужбовців і працівників правоохоронних органів... Третій - це норма про зменшення максимальної пенсії до десяти мінімальних заробітних плат. Цією нормою порушується Конституція, і якщо вона буде проголосована, то Президент повинен буде накласти вето на закон". Єфремов підкреслив, що залежно від того, коли будуть отримані відповіді, депутатський корпус буде готовий внести проект закону до порядку денного. Він не виключив, що це може відбутися завтра.