ua en ru

ВР та Європарламент підготували спільну доповідь з рекомендацією скасувати короткострокові візи ЄС для українських громадян, - Б.Тарасюк

ВР та Європарламент підготували спільну доповідь з рекомендацією скасувати короткострокові візи ЄС для українських громадян. Про це повідомив на прес-конференції після 15 засідання комітету з питань співробітництва з ЄС голова комітету ВР з питань євроінтеграції, нардеп від НУ-НС Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спільно з депутатами Європарламенту ми підготували доповідь щодо візової політики...Ми висловлюємо спільну думку щодо візової політики, і які проблеми в реалізації угоди щодо спрощення візового режиму, а також висловлюємо рекомендації. Ця доповідь буде представлена у ВР та Європарламенті, і можливо, ці рекомендації будуть законодавчо закріплені", - сказав він.

Б.Тарасюк наголосив, що в рекомендаціях передбачене "скасування короткострокових віз в країни ЄС для громадян України".

В свою чергу співголова даного комітету Павел Коваль додав, що "це спільна доповідь, це конкретне завдання і вона демонструє єдність Європарламенту і ВР. Оскільки надання безвізового режиму - це дуже важливий крок на шляху євроінтеграції України".