ua en ru

ВР повинна розглянути законопроект про вибори народних депутатів, розроблений Мін'юстом, після відхилення 15 ініціатив, - Томенко

Народні депутати від опозиції виступають за розгляд закону про вибори народних депутатів України, розробленого Мін'юстом, тільки після того, як будуть відхилені у Верховній Раді 15 подібних законодавчих ініціатив. Про це на брифінгу заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми будемо вимагати, щоб законопроекти (які вже внесені на розгляд ВР) розглядалися", - сказав Томенко.
За його словами, ситуація на сьогоднішній день складається таким чином, що депутатам, що внесли на розгляд парламентаріїв 13 законопроектів щодо виборів народних депутатів і два варіанти виборчих кодексів, пропонується фактично ці законопроекти розглянути і відхилити, а потім чекати законопроекту, "якого ще немає, але який вже всі підтримують", і який був розроблений Міністерством юстиції надалі з докладним обговоренням з Венеціанською комісією.
Нагадаємо, за словами спікера ВР Володимира Литвина, на сьогоднішній день у ВР зареєстровано 15 проектів законів, які стосуються виборчого законодавства в тій чи іншій мірі. Це два виборчих кодекси, а також два цілісних проекти законів про вибори народних депутатів.
Зазначимо, Венеціанська комісія опублікує остаточне рішення і висновок про проект закону 17 жовтня.