ua en ru

ВР дала особам, які отримали інвалідність в АТО, право на пенсію нарівні зі "строковиками"

ВР дала особам, які отримали інвалідність в АТО, право на пенсію нарівні зі "строковиками" Фото: ВР дала особам, які отримали інвалідність в АТО, право на пенсію

За документ проголосували 264 нардепа

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №2345а "Про внесення зміни до статті 3 Закону України" Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб "(щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсію нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей) ". За документ проголосували 264 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Метою законопроекту є встановлення соціальної справедливості та врегулювання питання призначення пенсії особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції і забезпечення її проведення, членам їх сімей, а також родичам загиблих, при зазначених обставинах", - йдеться в пояснювальній записці

Зокрема, документом передбачається включити до переліку осіб, які стали інвалідами у зв’язку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, пов’язаного з безпосередньою участю в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення, членів їх сімей та членів сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час безпосередньої участі в АТО.

Нагадаємо, парламент планує дозволити учасникам АТО виходити на пенсію у віці 50-55 років. У свою чергу уряд пропонує Верховній раді до кінця 2017 року продовжити обмеження щодо ряду пенсійних норм.