ua en ru

ВП ЦРУ порушила цього року п`ять кримінальних справ за фактами порубки лісу

Військова прокуратура Центрального регіону України (ВП ЦРУ) цього року порушила п`ять кримінальних справ за фактами незаконної порубки лісу. Про це повідомляє прес-служба ВП ЦРУ.

Але найпроблемнішими залишаються питання розміщення відходів, ведення їх обліку та отримання відповідних дозволів на їх утримання. «Зокрема, на території однієї з баз зберігання військового майна у Житомирській області за відсутності спеціальних дозволів утворено звалище твердих побутових та виробничих відходів на земельній ділянці площею понад 1 га... За відсутності спеціальних дозволів на розміщення відходів, на території державного підприємства Міноборони «Київське управління механізації і будівництва», на земельній ділянці виявлено звалище твердих побутових та виробничих відходів», - повідомили в прес-службі прокуратури.

Також порушуються вимоги законодавства щодо видобування корисних копалин на землях оборони. «У військовій частині в Житомирської області на земельній ділянці без спеціального дозволу здійснювалось незаконне видобування і заволодіння невстановленими особами корисними копалинами (глиною)», - сказано в повідомленні.

«Як свідчать результати перевірок, причинами вищевказаних порушень природоохоронного законодавства є неналежне планування екологічного забезпечення підрозділами та невиконання службовими особами військових формувань заходів раціонального природокористування та охорони довкілля. Неналежно на вказаному напрямі діяльності працюють контролюючі органи», - повідомили в прес-службі.

В цілому в 2012 р. у сфері охорони навколишнього природного середовища прокуратурами гарнізонів ЦР, окрім порушення кримінальних справ, внесено понад 120 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто майже 100 посадових осіб.