ua en ru

Для повернення наших хлопців живими додому я зроблю все можливе, - Савченко

Народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко буде робити все можливе, щоб живими повернути додому українців, які перебувають у полоні на окупованих територіях. Про це вона заявила на своїй прес-конференції за підсумками робочої поїздки на Схід України.

"Я буду говорити про це на кожному кроці. Я готова говорити з кожним, і з ворогом, і з другом, для того, щоб матері повернули своїх дітей додому, щоб держава повернула їх цілими і неушкодженими", – сказала народний депутат.


Надія Савченко наголосила, що зараз є три майданчики для визволення українців з російського полону.

"Перший – на рівні "держава – держава", це переговори між президентами. І саме на цьому рівні зараз потрібно визволяти наших хлопців-політв’язнів. Другий майданчик – на рівні законодавчих органів в Україні, СБУ, і так само створених судочинних органів в окупованих територіях. Третій майданчик – визволення після гарячого бою хлопців, які сидять у підвалах", – уточнила вона.

Савченко переконана: "З усіх цих майданчиків треба визволяти людей!".

"Я не можу говорити на рівні президентському, міждержавному, але як народний депутат я готова говорити на двох інших рівнях", – вважає парламентар.

Коментуючи реакцію на учорашнє інтерв’ю для "Радіо Ера", політик також зауважила, що її не лякає жодне слово, яке "пересмикують журналісти".

Надія Савченко наголосила, що усім необхідно розуміти: "У нас іде війна з Росією, яка має довгу історію геноциду різних народів. Росія навчилася діяти безчесними методами! Зараз вона продовжує це робити в Україні".

Після поїздки на Схід України льотчиця також розповіла, що побачила на власні очі: "Чим ближче до лінії першого рубежу, тим більше там патріотів, більше хлопців, які готові йти в бій і не здавати Україну".

"Там вже давно нема такої кількості "ополченців", як вони себе називають. За ними стоїть друга-третя лінія, і це добре озброєне російське військо. Це агресія Росії проти України! Це може бути ще початком дуже жорстокої війни", – додала Савченко.

За словами народного депутата, для неї дуже важливо було зрозуміти, що зараз відбувається в АТО.

"Як народний депутат я хотіла побачити людей, настрої, перевірити корупцію в зоні АТО. Я буду подавати депутатські запити і буду боротися з корупцією в армії, особливо в час війни!" – запевнила член фракції "Батьківщина".