ua en ru

Можливі санкції до України - лише один з інструментів впливу, - Держдеп США

США називають можливість введення санкцій до України лише одним з інструментів для впливу на владу України, яка, на думку влади США, недемократично відреагувала на акції протесту українців проти згортання євроінтеграції. Про це на брифінгу в Держдепартаменті США заявив офіційний представник Держдепу Марі Харф.

США називають можливість введення санкцій до України лише одним з інструментів для впливу на владу України, яка, на думку влади США, недемократично відреагувала на акції протесту українців проти згортання євроінтеграції. Про це на брифінгу в Держдепартаменті США заявив офіційний представник Держдепу Марі Харф (на фото).

"Це (введення санкцій) ще один інструмент панелі інструментів, які ми розглядаємо, але я не хочу заглиблюватися... І у мене просто немає ніяких подробиць. Але це, звичайно, те, що на столі", - зазначила вона.

Крім того, коментуючи готовність Євросоюзу сприяти виділенню Україні кредиту від Міжнародного валютного фонду, Харф не змогла сказати, чи нададуть США у свою чергу сприяння в цьому питанні.

"Я не знаю відповіді на це питання... Подивимося", - зазначила Харф.

Нагадаємо, офіційний представник Держдепу США Джейн Сакі, коментуючи інцидент зі спробою розгону Євромайдану в ніч на 11 грудня, повідомила, що США розглядають можливість введення санкцій проти України.

Зазначимо також, вчора міністр оборони США Чак Хейґел провів телефонну розмову міністром оборони України Павлом Лебедєвим, у ході якої закликав не використовувати Збройні сили України в будь-якій формі проти цивільного населення. Про це повідомила прес-служба посольства США в Україні.

Міністр Хейґел вказав на потенційну шкоду від будь-якої участі з боку військових у розгоні демонстрацій і закликав до стриманості.

Лебедєв у свою чергу заявив про позицію Президента України Віктора Януковича є не використовувати збройні сили проти протестуючих і зазначив, що він передасть повідомлення міністра оборони США безпосередньо Президенту Януковичу.