ua en ru

Можливості ринку нерухомості в Києві

В Україні, за перше півріччя 2014 року, помітна тенденція падіння цін на житло і зростання цін на оренду, а також падіння попиту з боку споживачів. Особливо ситуація відбивається на ринку Києва.

В Україні, за перше півріччя 2014 року, помітна тенденція падіння цін на житло і зростання цін на оренду, а також падіння попиту з боку споживачів. Особливо ситуація відбивається на ринку Києва.

Столичні новини житлового фонду

За словами експертів порталу «Дах.уа» різке падіння цін торкнулося ринку первинної нерухомості Києва. Причиною тому став від'їзд багатьох жителів столиці в більш безпечні міста і країни. У середньому зменшення вартості склало 45%. Апартаменти, які в січні 2014 року оцінювалися в 250 000 доларів, сьогодні можна придбати за 100 000 доларів. Однак споживачі не поспішають розлучатися зі своїми фінансами. Тільки ризикові інвестори виявляють бажання вкласти гроші в дешеву, але престижну нерухомість Києва з надією, що до кінця року ринок почне стабілізуватися.

Що стосується оренди, то й тут знайшлося місце змінам. Спробувати зняти квартиру в Києві без посередника, починаючи з літа 2014 року, стало практично неможливим. Попит на оренду виріс на 48%. Зняти квартиру прагнуть не тільки студенти і молоді пари, але і люди, що покинули Луганську і Донецьку область.

Середня вартість оренди досягає 3000 грн. Також серед пропозицій можна виявити варіанти квартир від 5000 до 25000 грн. Потенційні орендарі розраховують на місячну оплату в 1800-4500 грн.

Фактори зростання цін на ринку Київської нерухомості

На думку аналітиків ринку, ситуація з падінням попиту на київському ринку житла може затягнутися. Перспектив не буде спостерігатися аж до початку зими 2014 року. У разі стабілізації політичної та економічної обстановки, сегмент зможе вирівняти свої позиції. Повернути ринок до життя зможе:

- припинення конфлікту в Донецькій області;

- фінансове сприяння європейських партнерів;

- приплив інвестицій у сферу будівництва житлового фонду.

Разом з цим, представники первинного сектора відзначають, що попит на їх квартири почне свій ріст вже восени. Забудовниками розробляються різні стратегії залучення споживачів, серед яких акції, можливість придбання в розстрочку.

Головним завданням залишається збереження стабільності попиту, а також збільшення прибутку у бік споживачів. Саме ці факти стануть основоположними для відновлення київського ринку житла.

За матеріалами: Вести UA

Можливості ринку нерухомості в Києві