ua en ru

Можливе висунення Боровика в мери Одеси є авантюрою Саакашвілі, - політолог

Можливе висування Олександра Боровика на посаду мера Одеси є авантюрою голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі. Про це заявив політолог, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко.

За словами Бондаренко, Боровик не є людиною, яка зробила щось надзвичайне для Одеси, щоб отримати там значний результат. "Напевно, більш логічним було б його висунення у Львові, де він, принаймні, народився і провів частину життя", - зазначив політолог.

"В даному випадку я бачу спробу Саакашвілі поставити свого, повністю контрольованого і керованого мера в противагу одеським елітам, переламати ситуацію через коліно. Це тим більше дивно, що Боровик не зарекомендував себе ні в загальноукраїнському масштабі, ні на регіональному рівні", - повідомив експерт.

"Знову ж, варяг губернатор і варяг мер - це буде вузол для Одеси, я не думаю, що одесити зроблять такий вибір. Не варто також забувати про те, що у Боровика був конфлікт в середовищі людей, близьких до блоку Петра Порошенка і уряду. І тут теж може статися конфлікт всередині партії, коли деякі партійці просто не зрозуміють, чому висунули саме Боровика, а не людину, яка справді заслуговує на даній посаді", - сказав Бондаренко.

Експерт додав, що саме тому розцінює спробу висунути Боровика в мери Одеси виключно як авантюру, якщо ця інформація підтвердиться, а не виявиться політичної качкою.