ua en ru

Біля українського кордону в Брянській обл. військові РФ облаштовують вогневі позиції, - інформцентр РНБО

Біля українського кордону в Брянській обл. військові Збройних сил Росії РФ спорудили польовий табір та облаштовують вогневі позиції.

Біля українського кордону в Брянській обл. військові Збройних сил Росії РФ спорудили польовий табір та облаштовують вогневі позиції. Про це під час брифінгу заявив спікер РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російська Федерація продовжує стягувати війська до державного кордону України. По трасі "Ростов-Таганрог" в бік Таганрога неподалік кордону України зафіксовано переміщення двох артилерійських підрозділів з системами "Град", - повідомив Лисенко.

Крім того, за його словами, неподалік населеного пункту Бойовик Брянської області РФ, за півтора кілометри від кордону України напроти ділянки Чернігівського загону, військові Збройних сил Росії спорудили польовий табір та облаштовують вогневі позиції для військової техніки.

На цьому ж напрямку зафіксовано рух тягачів із самохідною артилерійською установкою та танками на платформах.

"Також учора в районі тимчасово окупованої території неподалік населеного пункту Стрілкове Херсонської області в районі Арабатської стрілки було встановлено 130-міліметрову артилерійську систему Збройних сил Російської федерації", - повідомив Лисенко.