ua en ru

Біля Кропивницького зафіксували підвищення радіаційного фону

Біля Кропивницького зафіксували підвищення радіаційного фону Фото: радіація (ДНТЦ ЯРБ)

У самому місті радіаційний фон не підвищений

Біля міста Кропивницький фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) зафіксували підвищення радіаційного фону. Про це повідомляється на сайті Центру.

На території з радіоактивно забрудненими матеріалами експерти Центру виявили незначне підвищення радіаційного фону, з основним внеском радіонукліда техногенного походження цезію-137.

"Ми виїхали на об'єкт для більш детального радіаційного обстеження, адже маємо для цього необхідне обладнання, якого немає на місцях. Результати досліджень показали незначне перевищення потужності дози на території поховання забруднених відходів, яке становить від 0,1 до 0,3 мкЗв/год. У двох точках спостерігалося зростання потужності дози до 0,5-0,7 мкЗв/год", - повідомив експерт ДНТЦ ЯРБ Едуард Суховерхів.

Фахівці Центру також обстежили радіаційний фон у самому місті Кропивницького. В місті ніяких аномальних підвищень фону не зафіксовано, потужність дози в місті відповідає природному фону для цієї місцевості, додали в Центрі.

altaltaltaltaltalt

Фото: обстеження (прес-служба ДНТЦ ЯРБ)

Нагадаємо, раніше заступник глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Георгій Тука заявив, що на Донбасі існують ризики радіаційного забруднення у зв'язку з можливим проникненням радіації в підземні води.