ua en ru

Біля Чонгара підірвали дві електроопори, подають електрику в Крим

Біля Чонгара підірвали дві електроопори, подають електрику в Крим Фото: електроопора

Вибух здійснювали мінометними мінами калібру 82, які прив'язані до опори

Сьогодні вночі, 20 жовтня, біля Чонгара були підірвані ще 2 электроопороры лінії Мелітополь-Джанкой, які здійснюють подачу електроенергії в Крим. Конструкції пошкоджено, але не впали. Про це пише "Херсон Онлайн".

За попередньою інформацією, вибух здійснювали мінометними мінами калібру 82, які прив'язані до опори. Дві міни не спрацювали.

На місці працюють співробітники міліції і рятувальники. Чекають піротехнічну групу МВС, щоб знешкодити розірвалися міни.

Про подію в районний відділ ДСНС повідомили учасники блокади.

Нагадаємо, 12 жовтня учасники блокади Криму заявили про відключення подачі електроенергії на півострів по лінії Мелітополь - Джанкой.

"Товари поставляти окупантам не можна. А електрика - це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її", - заявив заступник голови штабу цивільної ініціативи щодо блокади Криму Ізет Гданов.

Він зазначив, що днями раніше біля пошкодженої невідомими в Херсонській області електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, в тому числі, і місцеві жителі. У зв'язку з цим енергетики, згідно з правилами безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи.