ua en ru

Учасники блокади заявили про відключення однієї лінії електропередач в Крим

Учасники блокади заявили про відключення однієї лінії електропередач в Крим Фото: ремонт електроопори

Електроенергія продовжує надходити на півострів з інших трьох лініях

Учасники блокади Криму заявили про відключення подачі електроенергії на півострів по лінії Мелітополь - Джанкой. Про це заявив заступник голови штабу цивільної ініціативи щодо блокади Криму Ізет Гданов, передає Крим.Реалії.

"Товари поставляти окупантам не можна. А електрика - це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її", - зазначив Гданов.

За його словами, днями раніше біля пошкодженої невідомими в Херсонській області електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, в тому числі, і місцеві жителі. З-за чого енергетики, згідно з правилами безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи: на об'єкті знаходилися сторонні люди.

Гданов розповів, що енергетики своїм рішенням 11 жовтня відключили і закільцювали дану гілку.

"Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. В рамках чинного законодавства будемо доводити до відома можновладців, що постачання електрики в Крим, щонайменше, аморальні", - сказав він.

Гданов зауважив, що три інші лінії продовжують постачати електроенергію на територію півострова.

Нагадаємо, в ніч на 6 жовтня в районі села Чонгар в Херсонській області пошкоджена бетонна електроопора високовольтної лінії Джанкой - Мелітополь. Міліція порушила кримінальну справу за цим фактом за статтею 194-1, ч. 2 Кримінального кодексу України "Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики". При цьому подача електрики в Крим в результаті пошкодження електроопори не припинялася.