ua en ru

Порушено справи за фактами блокування Донецької залізниці, бійки між бійцями ДНР і ВСУ і захоплення прокуратури в Краматорську

Порушено справи за фактами блокування Донецької залізниці, бійки між бійцями самопроголошеної "Донецької народної республіки" і Збройних сил України, а також захоплення прокуратури в Краматорську.

Порушено справи за фактами блокування Донецької залізниці, бійки між бійцями самопроголошеної "Донецької народної республіки" і Збройних сил України, а також захоплення прокуратури в Краматорську. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Встановлено, що 19 травня близько 30 озброєних осіб захопили будівлю головного управління залізничного транспорту у Донецьку. На даний час роботу залізниці поновлено у штатному режимі. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення).

Також проводиться розслідування за фактом бійки, яка сталася між представниками так званої "Донецької народної республіки" та військовослужбовцями Збройних сил України. Кримінальне провадження відкрито за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
Окрім цього, розпочато розслідування за фактом захоплення групою озброєних людей приміщення прокуратури м. Краматорська. Відомості про цю подію внесено в ЄРДР за ст. 341 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

З-поміж іншого, прокуратура контролює хід розслідування за фактом нападу на виборчу дільницю у Донецьку. Встановлено, що група озброєних осіб в камуфляжі, з масками на обличчях увійшла до окружної виборчої комісії №44, яка разташована у приміщенні Палацу дитячого і юнацького мистецтва та погрожуючи зброєю членам виборчкому заволоділа 84 печатками, пристроями для опечатування й навчальною літературою щодо проведення виборчої компанії. Вказану подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.