ua en ru

Порушено кримінальну справу відносно викрадачів сина творців "Лабораторії Касперського"

За фактом викрадення сина творців "Лабораторії Касперського" порушено кримінальну справу за ст.126 (викрадення людини) та ст.163 (вимагання) Кримінального кодексу РФ, повідомили в правоохоронних органах, передає РБК.
Раніше повідомлялося, що сьогодні в Підмосков'ї звільнено викраденого 20-річний Іван Касперський. Співробітники поліції і спецслужб провели дану операцію без застосування зброї, заявив журналістам начальник управління інформації і громадських зв'язків Головного управління внутрішніх справ (ГУВС) по м. Москві Віктор Бірюков. Він також зазначив, що стан здоров'я І.Касперського оцінюється як задовільний.
За попередніми даними, в ході визволення були затримані п'ятеро підозрюваних у причетності до викрадення, повідомив В.Бірюков. За його словами, серед затриманих організатор злочину, який, імовірно, вже був судимий. В.Бірюков пояснив, що прізвища затриманих не розкриваються в інтересах слідства.
Нагадаємо, дані про звільнення І.Касперського, поширені деякими ЗМІ, з'явилися в п'ятницю, 22 квітня 2011 ГУВС по м. Москві тоді відмовилося коментувати цю інформацію.
Раніше повідомлялося, що син творців "Лабораторії Касперського" - Євгенія і Наталії Касперський - був викрадений 19 квітня 2011 р. в районі промзони на північно-заході Москви. За неофіційними даними, за його звільнення зловмисники вимагали 3 млн євро.
"Лабораторія Касперського" - найбільший в Європі виробник систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення (ПЗ), хакерських атак і спаму. Компанія входить до четвірки найбільших світових виробників програмних рішень для забезпечення інформаційної безпеки. Продукти компанії захищають комп'ютери та мобільні пристрої більше 300 млн. користувачів у світі, технології використовуються в продуктах світових постачальників програмних та апаратних рішень. "Лабораторія Касперського" представляє собою групу компаній з центральним офісом у Москві, п'ятьма географічними дивізіонами і десятками локальних представництв.