ua en ru

Порушено справу проти оцінювачів військової техніки за збитки у майже 60 млн грн

Порушено справу проти оцінювачів військової техніки за збитки у майже 60 млн грн

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно оцінювачів військової техніки, через дії яких державою недоотримано 59 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато два кримінальних виробництва за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, стосовно двох суб'єктів оціночної діяльності, через недбале ставлення яких до оцінки майна державі завдано збитків в особливо великих розмірах.

"Встановлено, що у 2013 році Міністерством оборони України за договором комісії реалізовано одному з підприємств держконцерну" Укроборонопром "51 танк Т-64 різних модифікацій із заниженням їх вартості на 56,9 млн грн, за іншим договором недоотримано понад 2,1 млн грн від реалізації 10 бронетранспортерів БТР-70.

Всього за вказаними договорами в результаті неналежного виконання своїх службових обов'язків оцінювачами комерційних компаній, що призвело до заниження фактичної вартості військової бронетанкової техніки, завдано збитків державі в особі Міноборони України на суму понад 59 млн грн ", - йдеться в повідомленні.

Кримінальні виробництва відповідно до вимог ст. 214, 216, 218 КПК України для проведення досудового розслідування направлені відповідно в Шевченківське і Солом'янське райуправління ГУ МВС України в м.Києві.

Нагадаємо, в березні Фонд державного майна України (ФДМУ) призупинив дію кваліфікаційних свідоцтв 91 оцінювача.