ua en ru

ВООЗ проведе екстрену нараду по боротьбі з вірусом Зіка

ВООЗ проведе екстрену нараду по боротьбі з вірусом Зіка Фото: ВООЗ проведе екстрену нараду по боротьбі з вірусом Зіка

Американські вчені попереджають про можливість виникнення пандемії лихоманки Зіка

У четвер, 28 січня 2016 року, в Женеві пройде позачергове засідання, присвячене виробленню термінових заходів з протидії вірусу Зіка, що спричинив тяжкі дефекти у тисяч новонароджених в державах Карибського басейну та Латинської Америки, переважно в Бразилії, який проведе виконавча рада Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) проведе , повідомляє "Радіо свобода".

Про це рішення було оголошено після попередження американських вчених про те, що є небезпека виникнення пандемії лихоманки Зіка. Головною небезпекою вірусу Зіка, переносниками якої є комарі, вважається мікроцефалія - природжене зменшення розмірів мозку і черепа у плода, що приводить до розумової відсталості.

Перші випадки зараження вірусом Зіка відзначені в США. У Нью-Йорку зафіксовано чотири випадки, по одному - в Каліфорнії, Міннесоті, Вірджинії і Арканзасі. Лікарні в США, згідно з розпорядженням влади, на час перестануть брати донорську кров від осіб, що відвідали тропічні країни, розташовані в зоні ризику. Кілька авіакомпаній запропонували повернути гроші вагітним жінкам з числа своїх пасажирів, які забронювали квитки на рейси в Латинську Америку.

Наголошується, що в квітні минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я визнала, що занадто повільно відреагувала на спалах лихоманки Ебола в Західній Африці, що обернулося в результаті масштабної епідемії, яка забрала понад 10 тисяч людських життів.

Нагадаємо, в Португалії, Фінляндії та Німеччини в середу, 27 січня, у декількох осіб діагностували вірус Зіка, жоден з інфікованих не потребував госпіталізації.