ua en ru

ВООЗ відкликала призначення президента Зімбабве послом доброї волі

ВООЗ відкликала призначення президента Зімбабве послом доброї волі Фото: Роберт Мугабе (commons.wikimedia.org)

Рішення було прийнято главою ВООЗ після обурення міжнародної громадськості

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреисус відкликав своє призначення президента Зімбабве Роберта Мугабе послом доброї волі в Африці з неінфекційних захворювань. Про це повідомляє АР.

Повідомляється, що дане рішення було прийнято главою ВООЗ після обурення міжнародної громадськості, в тому числі її лідерів і експертів в області охорони здоров'я.

Як наголошується, Гебреисус вже інформував уряд Зімбабве про своє рішення.

Нагадаємо, раніше генеральний директор організації заявив, що ВООЗ перегляне рішення про призначення президента Зімбабве Роберта Мугабе послом доброї волі.

"Я прислухаюся. Я почув ваші побоювання. Перегляну свій підхід в світі цінностей ВООЗ. Я виступлю із заявою якомога швидше", - написав Гебреисус.

Раніше зазначалося, що призначення послом доброї волі ВООЗ президента Зімбабве Роберта Мугабе відразу викликало критику серед багатьох політиків і міжнародних правозахисних організацій. Зокрема, влада Великобританії заявила, що таке рішення ВООЗ "несподіване і невтішне". У США назвали призначення президента Зімбабве таким, що "суперечить ідеалам ООН щодо поваги прав людини і людської гідності".