ua en ru

Войцицька: менеджмент "Укрнафти" вивів понад 3,6 млрд гривень у вигляді авансів в 2015

Войцицька: менеджмент "Укрнафти" вивів понад 3,6 млрд гривень у вигляді авансів в 2015 Фото: Вікторія Войцицька

Існує висока ймовірність неповернення цих коштів "Укрнафті"

Менеджмент ПАТ "Укрнафта" в липні 2015 року вивів з компанії понад 3,6 млрд грн у вигляді авансів за нафтопродукти. Про це в Facebook повідомила народний депутат від "Самопомічі", секретар комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войцицька.

"Як вдалося з'ясувати, менеджмент "Укрнафти" в липні 2015 року вивів з компанії понад 3,6 млрд грн в якості авансу за нафтопродукти для реалізації на АЗС через підприємства групи "Приват", керуючі розгалуженою мережею АЗС", - повідомила Войцицька.

За її словами, є висока ймовірність неповернення цих коштів "Укрнафті".

"На сьогодні є висока ймовірність неповернення цих мільярдів "Укрнафті", а компанії-боржники, які є посередниками, які продали паливо і отримали кошти від продажу, зникнуть у невідомому напрямку. У такій ситуації до дебіторської заборгованості більше 8 млрд гривень за продану посередникам у 2015 році на аукціонах нафту додадуться ще 3,5 млрд гривень за виданими авансами, які через деякий час, ймовірно, будуть переведені в резерв, а потім списані у збиток", - підкреслила Войцицька.

Укрнафта. Хочете знати як виводити/вимивати гроші з компанії - беріть уроки майстерності в колишнього керівництва Укрна...

Опубликовано Victoria Voytsitska 23 февраля 2016 г.

Нагадаємо, "Укрнафта" не має наміру списувати дебіторську заборгованість.