ua en ru

Росія підняла по тривозі війська зв'язку у західних кордонів

Росія підняла по тривозі війська зв'язку у західних кордонів Фото: війська зв'язку РФ підняті по тривозі

По навчальній тривозі підняті понад 3 тис. військових зв'язківців

У західних і центральних регіонах Російської Федерації підняті по навчальній тривозі понад 3 тис. військових зв'язківців. Про це повідомила прес-служба Західного військового округу Міністерства оборони РФ, повідомляє "Інтерфакс".

Як повідомляється, у навчаннях беруть участь військові Ленінградської, Нижегородської, Московської, Тверської, Воронезької, Курської і Калінінградської областей.

"Військовим належить протистояти нальотам авіації умовного противника, обстрілу з артилерійських знарядь з боку Сухопутних військ "ворога", а також діяти в умовах застосування ним зброї масового ураження", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що планується відпрацювання питань протидії диверсійно-розвідувальним групам умовного противника.

"Військові розгорнуть на полігонах більше 50 польових вузлів і окремих станцій зв'язку та об'єднають їх зі стаціонарними вузлами зв'язку з'єднань і частин Сухопутних військ ЗВО, Балтійського флоту і командування ВКС і ППО", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході навчань російські зв'язківці перевірять стійкість системи зв'язку при радіоелектронному впливі, порушення функціонування комп'ютерних мереж за допомогою вірусних атак і шкідливих програм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь почала масштабні військові навчання.