ua en ru

Білорусь почала масштабні військові навчання

Білорусь почала масштабні військові навчання Фото: ЗС Білорусі

У перевірці задіяно близько 7 тисяч осіб і понад однієї тисячі одиниць техніки

У Збройних силах Білорусі сьогодні розпочався другий, наймасштабніший етап перевірки. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони, передає БЕЛТА.

"Під час цього етапу перевірять здатність виконувати навчально-бойові завдання та завдання за призначенням підсистем розвідки, комплексного вогневого ураження, радіоелектронної боротьби, навігаційно-топографічного забезпечення. Залучені війська почнуть займати вихідні райони, де завершать підготовку до виконання навчально-бойових завдань", - повідомили в міністерстві.

У перевірці задіяно близько 7 тисяч чоловік, більше 1,1 тисяч одиниць різної техніки. Військкомати закликали із запасу 600 осіб, з них 62 офіцера. Задіяні також інженерні війська і війська радіаційної хімічної бактеріологічного захисту.

"Підрозділам належить вирішувати завдання по веденню розвідки, блокування та знищення незаконних збройних формувань, вогневого ураження на максимальній дальності. Окремі підрозділи виконають вправи контрольних стрільб та здійснять марші на незнайомій місцевості. Заплановано виконання польотів безпілотних літальних апаратів, відпрацювання питань з передачі та обробки інформації у складі безпілотних авіаційних комплексів в інтересах ведення розвідки, навігації та комплексного вогневого ураження", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, Європейський союз 15 лютого частково зняв санкції з Білорусі.