ua en ru

Війська країн Західної Африки увійшли до столиці Гамбії

Війська країн Західної Африки увійшли до столиці Гамбії Фото: гамбійці зустрічають військових

Місцеві жителі вітали аплодисментами африканських солдатів із сусідніх країн

Підрозділи збройних сил країн Західної Африки 22 січня увійшли до гамбійської столиці Банжула після того, як напередодні її залишив екс-президент Яйя Джамме. Про це з посиланням на очевидців повідомляє Reuters.

Зазначено, що місцеві жителі вітали аплодисментами африканських солдатів, які проїжджали на броньованих автомобілях міськими кварталами.

Як повідомляється, введення військ країн-сусідок стало частиною операції з гарантій безпеки для нового президента Гамбії Адами Берроу.

Раніше Берроу заявив, що створить комісію для розслідування можливих злочинів Джамме. Представники нового президента також відкинули закиди, що Джамме пообіцяли свободу від кримінального переслідування в обмін на складання повноважень. У коаліції партій, які висували Берроу єдиним кандидатом у президенти, висловили здивування тим, що Джамме дозволили залишити країну, а транспортний літак забрав його "скарби".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президент Гамбії Яйя Джамме вилетів зі столиці африканської держави Банджул після того, як відмовився від влади.